Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scandal uriaș: ministerul Educației acuză UNIFARM că nu a livrat măștile promise

Tuesday, 26 May 2020, 13:33 Sursă: Realitatea PLUS

Ministerul Educatiei a venit cu precizari dupa ce a anulat prima achizitie de masti de protectie si a demarat una noua pentru echipamentele de protectie pe care are obligatia sa le asigure cadrelor didactice si elevilor din anii terminali, care vor reincepe scoala din data de 2 iuni pentru pregatirea axamenelor finale.

In context, ministerul a explicat ca, initial, din cauza termenului strans si a starii de alerta, a fost demarata o procedura de tip negociere fara publicarea unui anunt prealabil de participare pentru care au fost depuse doua oferte, una dintre ele fiind din partea Unifarm. Dupa procedura de avaluare, a fost admisa oferta firmei de stat.

Ministerul sustine insa ca nu a primit acte si mostre de produs inainte de procedura de evaluare si ca acest lucru a fost solicitat ulterior acestei proceduri.

Tot ulterior acestei proceduri s-a constatat si ca, desi mastile vin de la acelasi furnizor, sunt de la trei producatori diferiti.

In plus, reprezentantii ministerului Educatiei sustin ca pana la termenul limita agreat nu s-a prezentat nimeni din partea Unifarm pentru a semnat contractul pentru cele 6 milioane de masti de protectie.

Va reamintim ca Unifarm se afla printre firmele aflate in vizorul DNA si care fac obiectul unor anchete in ceea ce priveste achizitiile din starea de urgenta. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL