Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scandal sexual în biserică. Reacția BOR despre acuzațiile aduse preotului Cristian Pomohaci

Saturday, 24 June 2017, 14:37 Sursă: REALITATEA.NET

În încercarea de a face lumină asupra acestei controverse, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a avut o intervenție telefonică la Realitatea TV, prin care am aflat că părintele Cristian Pomohaci a mai fost sancționat în ultimii patru ani pentru abateri disciplinare, dar niciuna nu a avut legătură cu subiectul hărțuirii sexuale.

Purtătorul de cuvânt a declarat că, momentan, se așteaptă rezultatele unei anchete pe care o va demara o comisie specială întrunită la Alba-Iulia, în urma căreia se vor trage concluziile și modul în care Pomohaci va fi sancționat.

„Dacă înregistrarea se dovedește a fi autentică, se vor lua măsuri”, a declarat Vasile Bănescu.

De asemenea, înainte de lansarea speculațiilor cu privire la numărul potențialelor victime, oficialul Patriarhiei a afirmat că:

 „Nu putem vorbi despre Pomohaci ca despre un cuceritor în serie, așteptăm rezultatul anchetei.”

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a dat făcut câteva afirmații cu privire la sancțiunile și abaterile anterioare, înregistrate în ultimii patru ani pe numele preotului în cauză.

„Fiind un foarte cunoscut cântăreț de muzică populară, activitățile paralele nu s-au intersesctat mereu în cel mai fericit mod cu preoția, astfel că acesta pleca neanunțat, dar s-a așteptat permanent o îndreptare a sa”, fapt care l-a adus în vizorul Arhiepiscopiei din Alba-Iulia, fiind sancționat și mustrat din aceste cauze. Una dintre mustrări a constat în recluziunea sa la o mănăstire din epahia respectivă, conform declarației purtătorului de cuvânt.

Cât despre situația celor patru copii adoptați de preotul Cristian Pomohaci, oficialul a declarat că nu cunoaște aceste aspecte ale vieții personale ale preotului, iar responsabili pentru detalii sunt reprezentanții Arhiepiscopiei din Alba-Iulia.

Vasile Bănescu a subliniat că, începând de luni, se așteaptă să fie cunoscute mai multe amănunte cu privire la ancheta comisiei de la Alba-Iulia. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL