Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scandal între cele două Corei ca urmare a primului caz ''suspect'' de COVID-19 de la Phenian

Monday, 27 July 2020, 13:40 Sursă: Realitatea.net

Autorităţile sanitare din Coreea de Sud resping însă acuzațiile Coreei de Nord. "Persoana nu este nici înregistrată ca pacient COVID-19 şi nici clasificată ca persoană ce a intrat în contact cu pacienţi cu virus", a declarat înaltul oficial din Sănătate, Yoon Tae-ho, într-un briefing de presă, potrivit agenției oficiale de presă sud-coreene Yonhap.

Armata sud-coreeană ia în calcul scenariul potrivit căruia bărbatul ar fi înotat peste graniţă de pe insula vestică Gwanghwa, sustrăgându-se poliţiştilor de frontieră din Sud.

Bărbatul a dezertat în Sud în urmă cu trei ani şi a trecut ilegal linia de demarcaţie militară puternic păzită ce separă cele două ţări pe data de 19 iulie, scrie și agenţia de presă de stat nord-coreenă KCNA.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a convocat o întâlnire de urgenţă şi a impus autorităților să ia măsuri severe, inclusiv izolarea preventivă în oraşul de frontieră Kaesong.

Guvernul de la Phenian a susţinut până acum că ţara nu a înregistrat nicio infecţie cu coronavirus, însă se cunosc puţine lucruri despre adevărata situaţie sanitară din această ţară. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL