Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scandal fără sfârșit la Sectorul 1

Monday, 05 October 2020, 10:09 Sursă: Realitatea PLUS

Autor: Zbirnea Andrei

Membrii Biroului Electoral Municipal din Capitală au respins cererea social democraților de renumărare a votului. Decizia este finală. Iar după doar câteva minute, candidata Alianței de Dreapta și-a anunțat victoria pe Facebook.

Clotilde Armand: " În Sectorul 1 nu se mai anulează alegerile și nu se mai renumără voturile. Telenovela pesedistă a contestațiilor s-a terminat. Manipularea abjectă s-a terminat. Știu că le este greu să creadă asta dar de astăzi sunt oficial primarul Sectorului 1."

Însă fostul primar, Daniel Tudorache, nu renunță și speră ca alegerile să fie anulate, după ce a depus o a doua cerere în acest sens.

Daniel Tudorache: Nu am avut voturile suficiente, a fost un vot politic. Am depus o contestație la BEC pentru anularea alegerilor, în urma imaginilor prezentate de mass media. Aștept decizia de mâine de la BEC.

Biroul Electoral de Sector a declarat că imaginile nu prezintă fraudă electorală, ci părți ale unui proces care s-a desfășurat în mod legal. În plus, persoana care căuta prin saci era chiar angajatul primăriei.

Precizările Biroului Electoral: "Persoana care apare în imagini căutând printre saci face parte din personalul tehnic auxiliar al Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 și lucrează în cadrul Primăriei Sector 1, fiind desemnată în această calitate în conformitate cu dispozițiile art. 121 alin. 22 din Legea 115 din 2015."

Sectorul 1 din Capitală e cel mai bogat, deoarece aici își au sediile cele mai multe dintre marile companii.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL