Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scandal după verificările făcute de Monica Anisie. Școală din Sectorul 5, în reparații. Daniel Florea: ”Școala 280 va fi complet digitalizată”

Sunday, 13 September 2020, 20:41 Sursă: Realitatea.NET

După vizită, ministrul Educației a declarat că această unitate de învățământ nu e pregătită pentru începerea noului an școlar, iar lucrările ar fi trebuit să înceapă cu mult timp înainte. Cei din conducerea școlii susțin însă că se știa foarte clar că elevii din această unitate vor învăța online. Pe data de 8 septembrie consiliul administrativ a decis că școala numărul 280 va funcționa până la începutul lunii octombrie în scenariul roșu. Tot atunci, ei au cerut primarului Daniel Florea suplimentarea unor lucrări.

”Mi-au trimis solicitarea, am fost de acord cu suplimentarea lucrărilor, să se refacă tot pavajul din curtea școlii, să se schimbe lambriurile de la etajul 3 și am trimis, miercuri, solicitarea pentru scenariul roșu”, a explicat Daniel Florea.

O zi mai târziu, Inspectoratul Școlar a cerut ca la școala 280 copiii să revină fizic la școală. Asta în condițiile în care terenul de sport este decopertat, mobilierul din clase este scos și lucrările sunt în plină desfășurare. În acest context, primarul Daniel Florea cere demisia ministrului Educației.

”Solicit demisia celui mai incompetent ministru al Educației din istoria României. Aici va fi gata curtea școlii luni seara, înăuntru, toate lucrările se vor termina miercuri. Vineri se va putea intra la curățenie, iar săptămâna viitoare, pe 21, copiii pot intra în case.

Școala de aici va fi prima care va fi complet digitalizată și asta se va întâmpla săptămâna viitoare. Cu sistem de video conferință 4k, cu tablă inteligentă, cu internet de mare viteză”, a mai spus primarul.

 La școala 280 din Sectorul 5 sunt înscriși 1.700 de elevi care învață în trei schimburi. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL