Saună în săgeata albastră spre Braşov

Monday, 30 November -1, 00:00 Sursă: Realitatea TV

Autor: Realitatea.NET
O sută de pasageri au plătit pentru o călătorie cu trenul rapid şi au primit o şedinţă prelungită de saună. Asta au păţit cei aproape 100 de pasageri ai Săgeţii Albastre care a plecat aseară de la Bucureşti cu destinaţia Sibiu. În loc să primească aer condiţionat ca să poată suporta temperatura ridicată din vagoane, călătorii au avut parte de radiatoare încinse la maximum care au facut aerul din tren irespirabil.

Majoritatea călătorilor s-au urcat în trenul rapid 827 în Gara de Nord din Bucureşti. Încă de când au intrat în vagoane, primii pasageri şi-au dat seama că ceva nu este în regulă. Cred că aveau vreo 90 de grade climatizatoarele.

După bâlbâieli care au durat câteva ore, reprezentanţii Regionalei CFR Braşov au recunoscut că în timpul călătoriei a intervenit o defecţiune care a dat peste cap sistemul de climatizare. Au promis însă că trenul va fi retras din circulaţie până la remedierea defecţiunii.

Trenul cu probleme este în garanţie până la începutul anului viitor. Mecanicii nu îşi explică ce anume a provocat defecţiunea şi cred că de vină ar putea fi senzorii din vagoane care pot fi dereglaţi la şocuri mai mari. Călătorii care au fost nevoiţi să suporte temperaturi extreme în timpul călătoriei cu trenul au făcut plângere la ANPC. Dacă se va dovedi că pasagerii au dreptate, agentia CFR care a vândut biletele va trebui să le restituie banii integral. Un drum Bucuresti - Sibiu costă 60 de lei.

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL