Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sarkozy: "Viaţa mea este un iad"

Thursday, 22 March 2018, 14:46 Sursă: REALITATEA.NET

Cerând să fie tratat drept martor şi nu suspect, Sarkozy susţine că acuzaţiile sunt "manipulări ale dictatorului Gaddafi şi clicii lui", informează site-ul postului France 24, citând declaraţii ale fostului preşedinte publicate de cotidianul Le Figaro.

"Sunt acuzat fără vreo dovadă tangibilă pe baza comentariilor făcute de Gaddafi, fiul, nepotul, vărul, purtătorul de cuvânt, fostul lui premier".

"Viaţa mea este un iad de la lansarea acestei calomnii pe 11 martie 2011", a declarat Sarkozy.

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost inculpat, miercuri, pentru fapte de corupţie şi finanţare ilegală a campaniei sale electorale din anul 2007.

Preşedinte al Franţei în perioada 2007-2012, Nicolas Sarkozy este acuzat de corupţie pasivă, finanţare ilegală a campaniei electorale şi ascunderea unor fonduri publice din Libia, din partea fostului dictator Muammar Gaddafi, îndepărtat de la putere în anul 2011, în urma unei operaţiuni militare la care au participat şi forţe franceze.

În 2012, site-ul de ştiri francez Mediapart a publicat un document semnat de un fost demnitar libian care afirmă că regimul lui Muammar Gaddafi a acceptat în 2006 să finanţeze cu aproximativ 50 de milioane de euro campania prezidenţială a lui Nicolas Sarkozy.

În noiembrie 2016, Ziad Takieddine, un om de afaceri franco-libian, a declarat că a intermediat transferul a cinci milioane de euro din Libia către Nicolas Sarkozy şi Claude Gueant, fostul şef de cabinet şi director de campanie al preşedintelui francez.

Sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL