Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sarbatori fericite. Cel mai mare pericol din perioada de Sărbători

Monday, 23 December 2019, 08:33 Sursă: Realitatea.net

Sarbatori fericite. Atenție la ce și, mai ales, la cât mâncați de sărbători! Consumate în exces, cârnații, caltaboșul, sarmalele și alcoolul ne pot îmbolnăvi. Dovadă sunt sutele de apeluri făcute la serviciul de Urgență în fiecare an, în această perioadă.

Sarbatori fericite. Preparatele de Crăciun sunt bogate în calorii și ar trebui consumate cu moderație. De Crăciun, mesele sunt pline cu sarmale, cârnați, caltaboși și cozonaci și românii sunte tentați să mânânce în exces.

Sarbatori fericite. Moderație recomandă și medicii. Aceștia atrag atenția că meniul de Crăciun este foarte bogat în calorii și în grăsimi animale, astfel încât excesul alimentar ne poate îmbolnăvi. 

Sarbatori fericite. "După un post prelungit, de 6 săptămâni, cu multe privațiuni alimenatre, avem tendința de a mânca din toate preparatele pe care le am gătit. Dacă apar probleme digestive tulburări de transit, senzație de plenitudne, greață, vărsături, scaune diareice, puntem luă, medicamnte care sunt premise fără prescripitia medicului , ar trebui să comunicăm cuu medicul de familie, pentru a primi sfatul dumneaiei sau dumnealui", a declarat Alis Grasu, șeful Serviciului de Ambulanță București-Ilfov

Sarbatori fericite. Experți spun că porțile de mâncare ar trebuie să fie cât mai mici, iar alimentele grele să fie combinate cu salate sau legume. 

Sarbatori fericite. Nutriționistul Lygia Alexandrescu spune că unul dintre secretele păstrării stării de bine a organismului în această perioadă este hidratarea: 

Sarbatori fericite. "Masa de Crăciun porționată, trebuie mâncate felulurile la o oră distanță, pentru că noi românii așa mâncam, ne așezăm la prânz și ne ridicăm seara. Dar între mese, după aperitiv să ne hidratăm. Apa necesară e de 30 de mililitri pe kg corp pe zi, chiar si in ziua de Craciun", spune expertul nutriționist.

Sarbatori fericite. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, în zilele de 25 - 26 decembrie, nouă spitale din Capitală vor asigura asistenţa medicală de urgenţă.

Sarbatori fericite. Pe lângă unitățile medicale pentru adulți vor fi deschise și cele pentru copii, Spitalul de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” și Spitalul Marie Curie. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL