Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Samsung iese de pe piața corpurilor de iluminat cu LED

Monday, 27 October 2014, 15:13 Sursă: AGERPRES

În 2010, LED-urile figurau printre cele cinci activități considerate de Samsung drept noi motoare de creștere, alături de baterii reîncărcabile pentru automobile electrice, celule fotovoltaice, echipamente medicale și biofarmacie. La acea dată, grupul estima că acest segment va genera o cifră de afaceri anuală de 50.000 de miliarde de woni (37,4 miliarde de euro) până în 2020. Însă, Samsung Electronics nu a reușit să se impună pe piața LED-urilor, în condițiile în care marile piețe dezvoltate sunt dominate de grupul olandez Philips și de cel german Osram, în timp ce rivalii chinezi controlează piețele emergente.

Un purtător de cuvânt al Samsung Electronics a apreciat că veniturile generate de această activitate sunt mici, dar nu a vrut să ofere cifre precise și nici nu a dat detalii cu privire la sumele investite de Samsung în producția de corpuri de iluminat cu LED.

"Vom rămâne prezenți în industria LED prin intermediul activităților noastre de producție de componente pentru LED", a informat grupul Electronics, într-un comunicat de presă, adăugând că se va concentra pe domenii precum LED-urile pentru produsele electronice de larg consum de genul televizoarelor.

Decizia celor de la Samsung vine la o lună după ce rivalul Philips a anunțat și el că va renunța la operațiunile din domeniul corpurilor de iluminat pentru a-și extinde activităților din domeniul echipamentelor medicale și produselor electrocasnice. Cu două luni înainte, și grupul german Osram Licht AG, care produce și el LED-uri, a anunțat un plan de reducere a costurilor care includea eliminarea a aproape 8.000 de locuri de muncă.

Potrivit analiștilor, războiul prețurilor demarat de producătorii de LED-uri a redus profitabilitatea până la un nivel considerat neatractiv pe termen lung, în pofida creșterii explozive a vânzărilor de corpuri de iluminat cu LED.

"Se pare că Samsung a decis să renunțe la aceste activități deoarece concurența de preț era atât de acerbă, încât nu era loc de creștere", a declarat analistul IM Investment, Lee Min-hee.

De asemenea, decizia Samsung scoate în evidență provocările cu care se confruntă grupul în identificarea de noi motoare de creștere. Acest lucru, precum și dezvoltarea de noi oportunități de dezvoltare vor face parte dintre sarcinile principale ale lui Jay Y. Lee, considerat drept viitorul director general al companiei, după ce tatăl acestuia, Lee Kun-hee, a fost spitalizat în luna mai, după un atac cardiac.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL