Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Actrița RUXANDRA SIRETEANU a murit, la vârsta de 70 de ani

Tuesday, 18 February 2014, 15:09 Sursă: REALITATEA.NET

RUXANDRA SIRETEANU a murit. Informaţia a fost confirmată de reprezentanţii Teatrului Nottara, unde Ruxandra Sireteanu îşi desfăşura activitatea artistică în ultima perioadă, scrie libertatea.ro

RUXANDRA SIRETEANU a debutat la vârsta de 9 ani pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, cu rolul Maia din "Platon Krecet", în regia lui Alexandru Finţi.

A susţinut multe recitaluri de poezie atât în România cât şi în Suedia (Malmö şi Göteborg) şi Grecia (Atena şi Salonic).

În anul 1968, RUXANDRA SIRETEANU a primit o bursă de două luni la Paris, la "Maison des jeunes", condusă de Jean-Louis Barrault şi Tania Balachova.

În perioada 1992–1995, a fost profesoară la Facultatea de Teatru a Universităţii Hyperion din Bucureşti, iar din 1996 a făcu dublaje la filmele de desene animate, în Studiourile "AGER FILM". De asemenea, în anii 1998 şi 1999, Ruxandra Sireteanu a făcut dublaj la serialul de televiziune "Suflet de femeie."

RUXANDRA SIRETEANU. Actorul Mircea Diaconu a declarat pentru MEDIAFAX că decesul actriţei RUXANDRA SIRETEANU, care a murit, marţi dimineaţă, la vârsta de 70 de ani, este o "pierdere mare din multe puncte de vedere, nu doar profesional".

Fost director al Teatrului Nottara, Mircea Diaconu a declarat pentru MEDIAFAX că decesul actriţei RUXANDRA SIRETEANU a fost "fulgerător, surprinzător şi galopant", iar instituţia de spectacole va fi alături de familia srtistei în aceste momente, actorul considerând că Nottara a reprezentat o "prelungire a familiei actriţei".

Actriţa RUXANDRA SIRETEANU a murit la vârsta de 70 de ani, marţi dimineaţă, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Teatrului Nottara din Bucureşti.

RUXANDRA SIRETEANU. Managerul Spitalului Sfânta Maria din Bucureşti a declarat pentru MEDIAFAX că actriţa era internată de 2-3 zile şi fusese supusă unei intervenţii chirurgicale, însă, marţi dimineaţă, aceasta a decedat.

Acesta a mai precizat pentru MEDIAFAX că RUXANDRA SIRETEANU suferea de o maladie cronică veche.
Potrivit reprezentanţilor teatrului, actriţa suferea de cancer.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL