Rusia nu scapă de sancțiunile UE. Și vicepremierul Rogozin este vizat

Wednesday, 04 September 2019, 21:00 Sursă: REALITATEA.NET

Pe lista oficialităților lovite de noile sancțiuni se află ambasadorul Moscovei în Statele Unite, Anatoli Antonov, vicepremierul Dmitri Rogozin, șeful forțelor armate ruse, generalul Valeri Gherasomov și jurnalistul de la televiziunea de stat Dmitri Kiseliov. Entitățile afectate sunt formațiuni ale milițiilor separatist și companii din Crimeea, mai notează  Radio Europa Liberă.

Sancțiunile implică interdicția de a călători în spațiul comunitar și înghețarea activelor bancare deținute în Uniunea Europeană.

Măsura va fi oficial aprobata săptamina viitoare de Uniunea Europeana așa cum i-au declarat corespondentului Europei Libere diplomați care au vorbit sub condiția anonimatului.

Uniunea Europeană a început să impună progresiv aceste sancțiuni după ce Rusia a anexat ilegal, în martie 2014, peninsula ucraineană Crimeea și a început destabilizarea deliberată a Ucrainei. 

La 27 iunie 2019, Consiliul European a prelungit până la 31 ianuarie 2020 sancțiunile economice care vizează anumite sectoare ale economiei rusești.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL