Românii nu vor mai putea ieşi din ţară cu buletinele simple, de anul viitor

Friday, 17 January 2020, 23:10 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

„România este obligată să emită documente documente electronice de identitate, începând din luna august a anului viitor. Există un regulament european, publicat în luna iulie 2019, la care trebuie să aliniem şi legislaţia noastra naţională.

Asta înseamnă că trebuie să parcurgem rapid toate procedurile legislative şi tehnice. Cartea electronică de identitate va simplifica modul în care cetăţenii români vor putea circula în afara României, în spaţiul UE. Se crează posibilitatea cetăţenilor români, cu domiciliul în străinătate de a obţine o carte electronică de identitate, fără a mai fi necesară stabilirea domiciliului în România”, a anunţat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Documentul electronic de identificare aduce elemente suplimentare de securitate şi cu garanţii că persoana care prezintă documentul este, de fapt, titularul acestuia, scrie Mediafax. Producerea noilor acte de identitate se va realiza centralizat de către Compania Naţională Imprimeria Naţională.

Cartea electronică de identitate va asigura funcţionalitatea de card de sănătate, prin înscrierea în cip a unui certificat digital, care va fi emis de către Ministerul Afacerilor Interne şi care va permite titularului, să se autentifice în platforma informatică de asigurări de sănătate.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-18 15:38:17
Elena Vijulie

Cartea mea de identitate expiră abia în 2079.

Alte articole din: Ultimele Stiri