Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Românii din diaspora, proteste în faţa ambasadelor

Wednesday, 04 November 2015, 21:09 Sursă: REALITATEA.NET

Protestele de la Bucureşti de după tragedia din clubul Colectiv se mută în afara ţării. Românii din diaspora au anunţat că vor organiza manifestaţii în faţa ambasadelor României din ţările în care locuiesc, în semn de solidaritate cu nemulţumirile celor din ţară.

Între timp, ambasada României de la Madrid a devenit loc de pelerinaj pentru cei care au vrut să transmită condoleanţe familiilor victimelor, informează b365.ro.

"Exact acum un an, românii din ţară ieşeau pe stradă în semn de solidaritate cu cei din diaspora, pentru că nu am putut să votăm. E momentul ca şi noi să ieşim în stradă, să ne solidarizăm cu ei şi nemulţumirile lor. Duminică, 8 noiembrie, românii din diasora se vor manifesta în faţa ambasadelor din ţările în care locuiesc", este mesajul românilor care trăiesc în afara granițelor.

La Madrid, Londra sau în alte oraşe, oamenii vor ieşi în stradă în acest weekend pentru a-şi arăta faţă de reacţia autorităţilor.

O astfel de manifestație este programată să aibă loc vineri seară, la Milano, conform unui ”eveniment” creat pe Facebook.

”Tragedia de la #Colectiv va rămâne pentru totdeauna imprimantă în memoria noastră. Din cauza iresponsabilității și corupției am pierdut 32 de suflete frumoase. Totul are o limită! Răbdarea noastră a ajuns la capăt! S-a ajuns prea departe cu abuzul de putere și nepăsarea celor care ne conduc. Romanii din diaspora sunt în deplină solidaritate cu mișcările din România! Vineri, ora 18.00, ne întâlnim în fața Consulatului General al României la Milano!”, au scris cei care au creat evenimentul, pe rețeaua de socializare.

Între timp, la Ambasada României din capitala Spaniei, oamenii au mers cu flori şi lumânări şi au transmis mesaje de condoleanţe familiilor victimelor: "Am venit să depunem flori, lumânări, pentru memoria celor care au decedat".Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL