Românii care vor să planteze păduri pot primi fonduri nerambursabile de la stat

Wednesday, 16 August 2017, 20:40 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Românii care vor să planteze păduri pe terenurile lor pot primi până la 7 milioane de euro pe proiect, fonduri nerambursabile de la stat. Luni, Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură va lansa a doua sesiune a programului "Prima împîdurire", cu un buget total de 50 de milioane de euro, scrie tvr.ro.

Prin acest program, autorităţile speră să rezolve parţial problemele fondului forestier.

În România, dupa 1990, au fost defrișate ilegal sute de mii de hectare de pădure. Iar multe dintre lucrările de împădurire au fost abandonate din cauza lipsei banilor. Este cazul comunei bistrițene Sânmihaiu de Câmpie.

Banii din programul guvernamental pot fi folosiţi şi pentru înființarea de perdele forestiere, necesare mai ales pentru combaterea fenomenelor meteo extreme.

În prima sesiune a programului guvernamental, din primăvară, 34 de proprietari de terenuri au primit finanțare totală de 6,5 milioane de euro. Aproape 500 de hectare au fost plantate cu arbori şi arbuşti. În prezent, în România, pădurile mai acoperă doar 28,3% din suprafața țării, sub media europeană de peste 35%.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri