Anunț oficial: România va cumpăra nave de război

Saturday, 15 August 2015, 15:46, Sursă: REALITATEA.NET

a declarat sâmbătă, 15 august, ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, la Constanta în discursul rostit la ceremoniile de Ziua Marinei Române.

Adaugă părerea ta

Mircea Dusa a afirmat că în ultimii doi ani bugetul alocat Fortelor Navale a fost de patru ori mai mare, ceea ce a dus atat la imbunatatirea instruirii militarilor marinari, cat si la modernizarea bazei tehnico-materiale a Marinei.

Dusa a precizat ca, in 2015, va continua procesul de modernizare a celor doua fregate ale tarii noastre - Regele Ferdinand si Regina Maria - si vor fi achizitionate si nave noi.

"La Fortele Navale bugetul a fost marit de patru ori, astfel incat, pe langa programul de instruire si pregatire a militarilor marinari, sa acordam o atentie deosebita modernizarii bazei tehnico-materiale a Marinei. Sunt programate in acest an sa intre in procesul de modernizare, etapa a doua, cele doua fregate. Avem in vedere sa achizitionam si nave noi, nave de lupta si remorchere, care sa ne permita sa manevram navele noastre in port, astfel incat sa nu mai inchiriem nave de la alti agenti economici.", a declarat Dușa, citat de Ziare.com.

Potrivit acestuia, când vorbim de modernizarea Marinei Militare vorbim si de inzestrarea cu armament de ultima generatie, crearea structurilor necesare pentru apararea litoralului romanesc si a granitelor pe apa ale Romaniei, se mai arată în sursa citată.