Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

România în Realitate: De ce au votat locuitorii din Deveselu un primar decedat

Monday, 28 September 2020, 14:21 Sursă: Realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

Alina Bârgăoanu: „Episodul de la Deveselu va rămâne lipit de acest proces electoral. Cred că nu va exista carte sau analiză care să nu menționeze acest eveniment. Este un episod ieșit din comun. Presa și mediul online sunt atrase de acest gen de evenimente. E vorba de o scăpare a sistemului de vot. Nu trebuie să demonizăm alegătorii. (...) Cred că este mai degrabă o scăpare a legislației. (...) Situația în care s-a ajuns este unică. Dar nu cred că este un fenomen reprezentativ. Dar atrage atenția asupra faptului că legislația electorală trebuie să fie mai dinamică.”

Analistul politic a vorbit despre un omagiu adus de votanți lui Ion Aliman, primarul PSD decedat din cauza coronavirusului.

Marius Ghilezan: „Sunt 1020 de voturi la Deveselu exprimate în favoarea candidatului PSD. Din 1.600. (...) Ei, pur și simplu, în semn de solidaritate, au votat cu omul mort. Nu putem să îi acuzăm că nu au știut. Ei au vrut să aducă o ofrandă, un omagiu. (...) Acei oameni erau perfect informați, dar asta au gândit ei atunci. (...)”


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL