România, în cărți pentru o fabrică Skoda?

Wednesday, 13 March 2019, 10:21 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Proprietarul Skoda, grupul Volkswagen, tot caută să mute producția de modele Skoda din Cehia către o o țară ieftină din Estul Europei. Serbia și Turcia par să fie în pole position, însă există publicații de specialitate care au inclus și România, alături de Bulgaria pe lista scurtă.

Șeful Skoda a anunțat că pe lista scurtă pentru construcția unei noi fabrici în Europa au mai rămas 4 țări, pe care însă nu le-a numit. Serbia și Turcia au fost date drept câștigătoare în urma unor speculații anterioare, România și Bulgaria fiind și ele printre favorite la un moment dat.

Grupul Volkswagen a confirmat recent că este în căutarea unui amplasament pentru o uzină Skoda în Estul Europei, la scurt timp după apariția unor informații în presa internațională.

Presa internațională a relatat inițial că Bulgaria și Turcia se află pe lista scurtă, apoi s-a scris că România și Bulgaria sunt favorite. Ulterior, Serbia și Turcia au fost anunțate drept câștigătoare de către unele publicații.

Șeful Skoda a făcut puțină lumină în acest caz, spunând că nu a fost luată nicio decizie până acum. Potrivit lui Bernhard Maier, pe lista scurtă au rămas doar 4 țări, pe care însă nu le-a numit. Cel mai probabil, pe această listă se află cele 4 state menționate și mai sus.

“Suntem încă în faza de analiză, nu este o decizie ușoară. O decizie ar putea fi luată până la jumătatea anului,” a declarat Bernhard Maier, CEO-ul Skoda.

Uzina ar urma să înceapă producția în 2022, însă planul întâmpină rezistență din partea angajaților din grupul Volkswagen. Consiliul angajaților a spus că va vota împotriva planului conducerii de a construi o nouă uzină în Estul Europei și a insistat ca producătorul german să mărească producția la uzinele deja existente.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE