Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

România are CREȘTERE economică. Florin Cîțu: ”Nu am câștigat încă lupta cu criza dublă, de sănătate și economică”

Friday, 15 May 2020, 11:44 Sursă: Realitatea.NET

După ce INS a arătat că România a înregistrat o creştere economică de 2,4% în primul trimestru, ministrul de Finanțe - Florin Cîțu se bucură, dar anunță că nu a fost câștigată încă lupta cu criza dublă, de sănătate și economică.

”Măsurile luate până acum ne-au ajutat să avem creștere economică în primul trimestru al acestui an.

Urmează foarte multe provocări și nu am câștigat încă lupta cu criza dublă, de sănătate și economică.

Cel mai mare pericol pentru stabilitatea economica și pentru bunăstarea românilor îl reprezintă măsurile populiste care reduc veniturile și cresc cheltuielile bugetare votate de partidele de opozite din Parlament.

Voi administra, ca și până acum, cu responsabilitate și prudenta finanțele României pentru a reduce cât mai mult impactul negativ al acestei crize asupra tuturor românilor”, a spus Florin Cîțu vineri.

”INS CONFIRMĂ estimările mele!”

”Măsurile implementate de noi au avut efect și economia a crescut în termeni reali în primul trimestru din acest an. În ciuda tuturor piedicilor și a scenariilor apocaliptice venite de la PSD și de la trompetele lor din spațiul public. V-am spus că facem lucruri fantastice!

Bineînțeles că în 2020 nu mai putem avea creșterea economica estimată la începutul anului. Bineînțeles că vom avea un deficit mai mare. Dar am promis că facem totul pentru a limita efectele negative ale acestei crize pentru romani.

Masurile luate de noi, guvernul liberal, împreună cu cifrele pentru primul trimestru, îmi dau încrederea că economia începe să și revină din trimestrul trei și vom avea o dinamica în V.

Există probabilitatea foarte mare să nu avem două trimestre consecutive de contracție a economiei. Adică să evităm recesiunea tehnică.

“COMPARATIV CU TRIMESTRUL IV 2019, PRODUSUL INTERN BRUT ÎN TRIMESTRUL I 2020 A FOST, ÎN TERMENI REALI, MAI MARE CU 0,3%
Faţă de acelaşi trimestru din anul 2019, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 2,4% pe seria brută şi cu 2,7% pe seria ajustată sezonier;” - INS

Aceast mesaj trebuie citit în special de Ciolacu “pune mana pe carte”, Alfred “MiniMiss” și Budai “the driver”. Că să vedeți că nu sunt răutăcios am făcut eu efortul să vă explic acest comunicat. Nu-l înțelegeați daca-l citeați singuri”, a mai spus ministrul de Finanțe.

PIB - avans de 2,7%

„Seria ajustată sezonier a Produsului Intern Brut trimestrial a fost recalculată ca urmare a includerii estimărilor pentru trimestrul I 2020, fiind înregistrate diferenţe faţă de varianta publicată în Comunicatul de presă nr. 91 din 7 aprilie 2020. Estimările \"semnal\" precum şi cele provizorii ale Produsului Intern Brut trimestrial sunt afectate de dificultăţile create de criza pandemică şi de instituirea stării de urgenţă. Aceste dificultăţi au fost legate de colectarea datelor de bază care reprezintă intrări pentru conturile naţionale şi s-au concretizat printr-o creştere a ratei de non-răspuns. Pentru completarea informaţiilor au fost utilizate surse alternative pentru a afecta, cât mai puţin posibil, calitatea indicatorilor produşi. Conform practicii curente, datele publicate astăzi vor face obiectul unor revizuiri, conform calendarului comunicatelor de presă şi a politicii de revizuire a conturilor naţionale publicate pe site-ul INS, pe măsură ce noi surse de date devin disponibile. În condiţiile actuale, revizuirile ar putea fi mai mari decât de obicei”, a precizat INS, într-un comunicat de presă.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL