România 2019. Președintele, votat la Realitatea TV. Mesajul candidaților, disecat la Oradea

Monday, 09 September 2019, 10:25 Sursă: REALITATEA.NET

"Nu e puțin lucru să ai povara să reprezinți, în precampanie electorală, tot partidul tău și să-ți susții candidatul. E o presiune, o responsabilitate și e nevoie de curaj pentru ca să poți să-ți asumi asta atunci când tot partidul fierbe", a spus Cozmin Gușă.

În decursul emisiunii, fiecare susținător a încercat să scoată în evidență principalele atuuri ale propriului candidat înscris în cursa prezidențială.

"De ce cred eu că președintele Klaus Iohannis merită să-și reînnoiască mandatul? Pentru că aș defini cu trei atribute acest mandat: președintele insituțional, președintele predictibil și președintele direcției bune. La asaltul PSD asupra Justiției, la derapajele de politică externă, a ținut direcția bună", a spus Ilie Bolojan.

"Viorica Dăncilă este un om integru. Dacă asupra lui Klaus Iohannis s-a dovedit că a dobândit niște case cu acte false, și asta a fost dovedit în instanță, dacă Dan Barna a făcut afaceri cu statul, dacă Mircea Diaconu a fost acuzat de conflict de interese, Viorica Dăncilă nu poate fi acuzată de niciun act de corupție. Din această cauză, cred că este un alt motiv pentru care Viorica Dăncilă poate câștiga alegerile prezidențiale", a spus Ioan Mang.

"Dan este un tip foarte hotărât, decis, foarte perseverent, are o gândire pozitivă, își stabilește un target și îl realizează, este dispus la dialog. Și să știți că nu este ușor să conduci USR. Este un om apropiat de cetățeni, el este singurul candidat care a ieșit în stradă, stă de vorbă cu fiecare om, încearcă să-i convingă să-i acorde semnătura", a spus Silviu Dehelean.

"Teodor Paleologu, pentru mine, este un om curajos, care nu este tras cu cheița, care nu recită o partitură scrisă de Macron sau de altcineva când vine la București, este un om care spune lucrurilor pe nume într-un soi de civilitate uitată azi pentru că-l poate critica pe Klaus Iohannis... Un om plin de umor și spontaneitate. Este un om care s-a luptat la București cu samsarii din domeniul imobiliar, protejând patrimoniul, ca ministru al Culturii, un om care are experiență diplomatică", a spus Mihail Neamțu.

"Mircea Diaconu, dintre cei prezenți de față care susțin candidatul, este singurul candidat independent. Deși este susținut de PRO România și ALDE, a spus clar că nu are ce să le ofere acestor partide. Este un om banal de simplu, un om mai banal ca toată lumea, este un om plin de modestie, un om care se respectă pe sine și, în același timp, îi respectă și pe cei din jurul lui, viața i-a dovedit că e un om înclinat spre succes, iar spre deosebire de alții care au avut succes, succesul nu l-a îmbătat, a rămas același om obișnuit", a spus Octavian Bara.

Discursurile susținătorilor au fost atent disecate de juriul avizat al emisiuni "România 2019", iar momentul cel mai important al serii a fost acordarea notelor.

"Mircea Diaconu, 1 punct. Viorica Dăncilă, 2 puncte. Klaus Iohannis, 3 puncte. Dan Barna, 3 puncte. Theodor Paleologu, 5 puncte", a spus Narcisa Iorga.

"Domnul Silviu Dehelean mi s-a părut, în prima parte, că nu s-a hotărât dacă să-l susțină pe domnul Barna sau pe Klaus Iohannis. La Klaus Iohannis, am acordat, de asemenea, 3 puncte pentru că Ilie Bolojan este un foarte apreciat primar. Viorica Dăncilă - domnul Ioan Mang a punctat foarte bine în atacurile la adresa președintelui în funcție. La domnul Mircea Diaconu, domnul Bara mi s-a părut un critic foarte documentat și destul de acid, iar la domnul Paleologu, prin prestația domnului Mihail Neamțu, de asemenea a identificat adversarul nr. 1 în Klaus Iohannis, cum era de așteptat, a parat eficient toate atacurile primite din partea competitorilor", a explicat Narcisa Iorga.

"Rezultatele, din punctul meu de vedere, arată în felul următor: Dăncilă și Iohannis - 3 puncte, Paleologu și Barna - 2 puncte, și Mircea Diaconu - 1 punct", a spus Ovidiu Simonca.

"Domnul Bolojan a vorbit mult, de câteva ori judicios, dar mi se pare că a evitat cuvintele cheie și uneori chiar a vorbit prea mult. La nivel de PRO România și ALDE, părerea mea e foarte clară: se pare că cele două partide, sau susținătorii celor două partide, s-au trezit cu un candidat și nu știu deloc să-l susțină. USR nu-și ia în serios rolul de adversar față de Iohannis. La nivelul lui Toader Paleologu, mi-a plăcut prestația lui Mihail Neamțu față de ceilalți adversari. Cei care au venit să susțină PSD-ul au puterea să transmită că susțin total candidatul Viorica Dăncilă", a explicat Simonca.

Al treilea jurat, Bogdan Comaroni, a oferit 3 puncte pentru Mircea Diaconu și Theodor Paleologu. Viorica Dăncilă și Dan Barna au primit și ei câte 4 puncte, iar Klaus Iohannis - 5 puncte.

Avocatul Cornelia Lalu i-a dat doar un punct lui Mircea Diaconu, 2 puncte Vioricăi Dăncilă, 3 lui Dan Barna, 4 pentru Theodor Paleologu și 5 puncte pentru Klaus Iohannis.

"Totalul emisiunii: Diaconu - 6 puncte, Dăncilă - 11, Barna - 12, Paleologu - 14, Iohannis - 16 puncte. Clasamentul general, la primele două ediții: Barna - 12 puncte, Diaconu - 15, Dăncilă - 21, Paleologu - 29, Iohannis - 30 de puncte", a concluzionat Cozmin Gușă.Foto: Clasamentul general la primele două ediții "România 2019"


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri