Cauza îmbolnăvirii celor peste 40 de copii cazaţi la o pensiune din Haţeg

Monday, 07 July 2014, 13:47 Sursă: REALITATEA.NET

Cauza îmbolnăvirii celor peste 40 de copii cazaţi la o pensiune din Haţeg, care au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, este bacteria E.coli, descoperită în apa folosită în bucătăria unităţii, au stabilit inspectorii sanitari în urma analizelor de laborator.

Adaugă părerea ta

"În urma analizelor s-a constat că încărcătură microbiologică a apei din bucătăria pensiunii nu corespunde legislaţiei în vigoare în ceea ce priveşte indicatorii microbiologici de contaminare a apei. Apa este nepotabilă în unitatea respectivă deoarece a fost identificată bacteria Eschierichia coli, cunoscută mai ales sub numele E.coli", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, Cecilia Birău, scrie Mediafax.ro. 

Aceasta a mai spus că apa nepotabilă a fost descoperită în reţeaua internă de distribuţie a pensiunii, dar nu şi în sistemul public de alimentare cu apă al oraşului Haţeg.

"Producătorul de apă este responsabil de calitatea apei până la limita de proprietate, după care această responsabilitate se transferă proprietarului locaţiei respective care avea obligaţia să monitorizeze calitatea apei folosită", a adăugat purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara.