Gabi Firea vrea revoluţie în trafic: viniete pentru maşinile care n-au număr de Bucureşti sau Ilfov

Wednesday, 14 August 2019, 10:38 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Edilul a anunţat, miercuri, un proiect prin care, de la 1 ianuarie 2020, toate vehiculele care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov vor putea intra în Capitală numai după achitarea unei viniete. De asemenea, toate autovehiculele sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor mai putea să circule în centrul Capitalei.

Ce taxe se anunţă? Va exista o taxă de 10 lei pe zi pentru mașinile care nu sunt înregistrate în București şi de 1900 lei pe an. Mai mult, și mașinile non-euro, euro 1 și 2 vor fi taxate.

"Autoturismele care nu sunt înmatriculate în București și în zona metropolitană, adică județul Ilfov, la momentul pătrunderii în Capitală vor trebui să facă dovada că și-au achiziționat o vinietă: vinieta Oxigen B care va costa pentru o zi 10 lei, pentru un an 1900. Celelalte intervale vor fi prezentate de către directorii de specialitate. Repet, pentru mașinile înmatriculate în celalalte județe și în alte țări, inclusiv Bulgaria", a spus Firea.

Nu va fi permis accesul în zona centrală pentru maşinile non-Euro, Euro 1, Euro 2 şi Euro 3. Proiectul ar urma să fie supus votului Consiliului General al Capitalei în luna septembrie, iar dacă va fi adoptat va intra în vigoare din ianuarie 2020.

Autoturismele vor fi monitorizate de 58 de camere pentru zona centrală și 146 de camere pentru restul orașului. 

Iată zonele de acţiune pentru calitatea aerului:


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL