REVOLUŢIA '89. Familia unui FOTOGRAF BRITANIC ucis: A fost avionul doborât la ordinul lui CEAUŞESCU?

Monday, 15 December 2014, 15:34 Sursă: Mediafax

Autor: Realitatea.NET

Intr-un documentar difuzat de un post de televiziune se lanseaza ipoteza ca aparatul de zbor ar fi fost doborat din ordinul autoritatilor de la Bucuresti, pentru ca fotografiile realizate de acesta sa nu ajunga in Occident, scrie Ziare.com.

Ian Parry, care avea numai 24 de ani in momentul mortii, a decedat la doar 15 minute dupa avionul de tip Antonov AN-24, construit in Rusia, decolase din Capitala. Era singurul pasager de la bord, alaturi de sase persoane, membri ai echipajului, informeaza Wales Online. Toti cei aflati in avion au murit.

Tanarul aflat la inceput de cariera lucra pentru Sunday Times, fotografiind apusul regimului Ceausescu, se arata in documentarul difuzat de S4C odata cu comemorarea mortii sale, la 25 de ani de la Revolutia din Romania.

In documentar apare si declaratia unui fost procuror militar, Dan Voinea, care sustine ca "exista dovezi ca avionul a fost doborat langa padurea Vistina".

In documentar sunt intervievati si doi martori, care sustin ca inainte sa se prabuseasa, avionul era deja in flacari si avea coada rupta.

Un raport asupra mortii foto-jurnalistului, din 1993, realizat de Ministerul roman al Transportului, arata ca avionul s-a prabusit dupa ce a fost lovit de o forta din exterior.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL