Coronavirus - România: 18070 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

REVOLTĂTOR! O vidanjă plină cu materii fecale a fost deversată într-un canal care se scurge în Lacul Morii

Saturday, 23 May 2020, 17:42 Sursă: Realitatea.NET

”Dragă Politia Romana, Ministerul Mediului - România Dragă Direcție de Sănătate Publică București, cum e să verși 15 000 de litri de urină și fecale între blocuri? Materiile fecale din Cartierul Militari Residence și din alte dezvoltari imobiliare făcute fără canalizare curentă, în București, sau în imediata proximitate, ajung să ne umple plămânii. Vidanja din filmare varsă materiile fecale nu mai departe de strada Macului, în canalul care face legătura cu canalul Arges, cel care delimiteaza Sectorul 6 de Județul Ilfov. Să nu vă imaginati că e prima oară, s-a întâmplat aproape zilnic doar că operațiunea era ascunsă de ochii noștri, cu deversare directă în Canalul Arges, adică un pârâu mic care se varsă în Lacul Morii”, a postat Octavian Berceanu pe pagina de Facebook. 

Ce spun autoritățile

”Garda de Mediu trebuie să vadă măsura în care mediul a avut de suferit. Am înțeles că ar fi vorba de o vidanjă a unei companii din Chiajna, să ia probe pentru a afla ce a deversat și în situația în care se confirmă că anumiți oameni au vrut să facă economie de bani și în loc să deverseze unde trebuie, aleg să facă profit cu costul sănătății publice”, a spus Mircea Fechet, secretar de stat în Ministerul Mediului, la Realitatea PLUS.

”Nu umblăm cu jumătăți de măsură. De îndată ce avem, ca parte de control, constatările, vă asigur că vom comunica mass-media și vom lua măsuri. Vă asigur că mă ocup personal de această situație”, a mai spus secretarul de stat.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL