Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Reţetă zacuscă bulgărească: Ingredientul secret care îi dă un gust aparte

Wednesday, 17 October 2018, 12:03 Sursă: REALITATEA.NET

Reţetă zacuscă bulgărească. E greu de spus de unde vine zacusca şi unde a fost făcută prima dată, pentru că fiecare popor a îmbunătăţit reţeta şi fiecare are specificul ei.

Reţetă zacuscă bulgărească. Ingrediente:

  • usturoi uscat,1 căpăţână,
  • vinete 2 kg,
  • roşii 1 kg,
  • gogoşari 1 kg.

Reţetă zacuscă bulgărească. Mod de preparare:

Se curăţă legumele şi se spală. Se curăţă vinetele de coajă, lăsând şuviţe în lung, de 2 cm, necurăţate, se taie în rondele groase de 2-2,5 cm.

Apoi se taie fiecare rondelă în sferturi sau în jumătaţi şi se aşează în apă cu sare (la 1 litru apă se pune 1/2 lingură sare) şi se lasă 1-2 ore ca să-şi lase vinetele sucul amar.

Se opăresc roşiile, se introduc imediat în apă rece, se scot pieliţele şi se taie în rondele de 2-3 cm. Se curăţă gogoşarii de cotoare şi seminţe şi se taie în sferturi.

Se curăţă usturoiul, se taie fiecare căţel în două sau în trei, pe lungime. Se toarnă puţin ulei pe fundul unui vas de 4-5 kg, se pun gogoşarii, urmează apoi vinetele, limpezite în apă rece, bine scurse, usturoiul, iar deasupra se aşează feliile de roşii.

Reţetă zacuscă bulgărească. Trebuie avut grijă ca fiecare strat de legume să fie gros de 2-3 cm, se toarnă uleiul şi condimentele şi se introduce vasul în cuptor la foc tare, iar după 25-30 minute se încetineşte focul.

Zacusca este gata când a scăzut şi uleiul s-a ridicat la suprafaţă.

După care se pune zacusca în borcane şi se fierbe la bain-marie cca 30 minute.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL