Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Restricțiile impuse barurilor și restaurantelor din Berlin, anulate în instanță

Friday, 16 October 2020, 16:41 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Pentru moment, tribunalul a anunțat suspendarea măsurii, despre care a spus că este disproporţionată în raport cu alte decizii. Nu există dovezi că barurile şi restaurantele care respectă regulile, respectiv purtarea măştilor şi menținerea distanţei sociale, contribuie la creşterea ratelor de infectare, a motivat instanța. 

Săptămâna trecută, autoritățile au anunțat că barurile și restaurantele se vor închide între 23:00 și 06:00. În plus, după ora 23:00 nu se mai poate comercializa alcool. Decizia instanței vizează doar restricțiile legate de programul de  funcționare, notează Agerpres. Hotărârea poate fi atacată cu apel la Curtea Administrativă Superioara din Berlin-Brandenburg.

Reducerea programului localurilor a fost impusă în mai multe orașe germane, inclusiv în centrul financiar Frankfurt. Cancelarul Angela Merkel și liderii landurilor au convenit ca această măsură să intre automat în vigoare când rata de incidenţă pe o săptămână depăşeşte 50 de cazuri la 10.000 de locuitori. 

Pentru limitarea transmiterii virusului, cele mai multe landuri au anunțat că locuitorii din zonele cu rate mari de infectare nu se mai pot caza în hoteluri din alte zone ale ţării. În ultimele zile, și această interdicție a fost anulată de tribunale din Baden-Wuerttemberg, Saxonia, Saxonia Inferioară şi Saar.

Vineri, bilanțul total al epidemiei din țară a ajuns la 352.400 de cazuri de Covid-19 și 9.825 de decese.

 

 

 Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL