Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

RESTRICŢII la furnizarea apei potabile din cauza secetei. Anunţul companiei de apă

Wednesday, 17 August 2016, 15:50 Sursă: REALITATEA.NET

''Având în vedere prognoza evoluției cerințelor de apă ca urmare a perioadei secetoase CATD a trebuit să stabilească acțiunile și măsurile necesare acoperirii acestor cerințe ceea ce a condus la impunerea restricționării furnizării apei potabile către populația situată în întreaga arie de operare (...). Compania de Apă a înștiințat atât utilizatorii prin afișe la loc vizibil cât și instituțiile abilitate despre programul de furnizare a apei potabile. De asemenea a comunicat acest program și pe site-ul www.catd.ro'', se arată într-un comunicat al companiei de apă, remis, miercuri, AGERPRES.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, susține că autoritățile au în vedere accesarea de fonduri europene pentru investiții în surse de apă potabilă.

''Am avut o analiză cu Compania de Apă și cu Serviciul Public Județean de Apă și Canalizare pentru că avem probleme multe, majoritatea generate de lipsa surselor de apă suficiente, într-o perioadă în care seceta generează probleme deosebite. Am luat anumite măsuri punctuale, dar trebuie spus foarte clar că programul de raționalizare a consumului, în unele localități va continua, pentru că nu avem soluții pe termen scurt. De aici vine și ceea ce eu am spus continuu, respectiv nevoia de a investi masiv în sursele de apă, în perioada următoare, lucru pe care îl avem în vedere prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), legat de captarea de la '7 Izvoare' și, de ce nu, să gândim un program comun cu județul Argeș de asigurare a unor surse alternative de aprovizionare cu apă pe râul Dâmbovița'', a precizat președintele CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița anunță pentru zilele de 17 și 18 august sistarea furnizării apei în sate componente ale comunei Bezdead, între orele 17.00 — 21.00.

''În zilele în care furnizarea apei în rețeaua de distribuție este oprită se va asigura minimul necesar de apă potabilă cu cisternele Companiei de Apă. Programul pentru perioada următoare va fi actualizat în funcție de capacitatea sursei de apă'', se arată pe pagina de internet a CATD.

Compania face precizări și cu privire la problemele în alimentarea cu apă din Bezdead și Glodeni.

''În prezent sursa de alimentare cu apă a comunei Bezdead o reprezintă un dren aflat în exploatare, sistemul de alimentare cu apă fiind preluat cu deficiențe în anul 2011 de la UAT Bezdead. Drenul aflat în exploatare a fost proiectat pentru cișmele stradale. Operatorul a preluat această sursă de apă de suprafață pentru furnizarea apei exclusiv în scop potabil. Deși s-a executat o reabilitare a drenului nu s-a reușit asigurarea unui debit care să satisfacă nevoile utilizatorilor pe timp de vară. O situație similară privind furnizarea cu program a apei potabile este și în comuna Glodeni. (...) Compania de Apă livrează apă potabilă către locuitorii comunei Glodeni prin intermediul a 4 surse (puțuri) de mare adâncime. Începând cu luna decembrie 2013 societatea noastră are dificultăți majore in a exploata aceste surse de apă întrucât s-a constatat ca în acea zonă au apărut emisii de gaze, apă și material fin argilos care s-au infiltrat în cele patru surse'', se precizează în comunicatul companiei de apă.

CATD informează, totodată, că pentru rezolvarea problemelor de alimentare cu apă are în vedere întocmirea de programe de investiții multianuale de reabilitare, extindere și modernizare a sistemelor de apă și de canalizare existente, precum și de înființare de noi sisteme la nivelul unității administrativ-teritoriale.


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL