Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Restaurantele și cafenele s-ar putea redeschide în Capitală. Cât timp va dura această măsură și de când va intra în vigoare

Wednesday, 14 October 2020, 13:41 Sursă: Realitatea.NET

De mâine, localurile închise din București vor putea funcționa din nou, însă la o capacitate redusă.

"Nu avem coerență în tot ce se întâmplă. Cu siguranță o parte dintre măsuri sunt populiste, altele nou. Azi inchidem, poimâine deschidem. (...) Oamenii sunt speriați. Vine și sezonul rece, o să începem să strănutăm. Rămâne de văzut cine și dacă va veni la restaurant. (...) Este clar că acest sesctor este distrus", a declarat Ionuț Badea, patronul unui restaurant din Sectorul 1 al Capitalei.

Întrebat cum vede faptul că s-ar putea să nu se bucure pentru mult timp de faptul această posibilă redeschidere, și asta pentru că Bucureștiul se apropie în mod alarmant de pargul de infectare de 3 la mia de locuitori, acestea a răspuns: "Sunt previziuni. Poate sa urce, aoi să scada. Rămâne de văzut, deși e greu de crezut că va scădea. (...) Bun, și dacă deschidem, deschidem la capacitate redusă. Nu știm cine va veni. (...) Vor veni și facturile la gaze. Suntem aproape de imposibilitate de plăți la tot ce înseamnă energie. (...) Nu e problemă dacă ne închide, dar să ne dea un cadru legal în care să mă poată proteja. Vorbim despre chirie suspendată, utilități eșalonate. Altfel suntem În prag faliment", a mai spus Badea.

Rămâne de văzut cât vor rămâne deschise restaurantele și asta pentru că rata de infectare în Capiatlă se apropie cu pași rapizi de 3 la mia de locuitori. Numai în ultimele 24 de ore, Bucureștiul a ajuns la 2,82, potrivit raportării de astăzi a Grupului de Comunicare Strategică. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL