Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Restaurantele și barurile, închise în Vama Veche

Thursday, 01 October 2020, 15:20 Sursă: Realitatea PLUS

Autor: Zbirnea Andrei

În Vama Veche, liniștea localităților închise e mai asurzitoare ca niciodată. Străzile pustii și localurile închise îi dau un aer de localitate părăsită. Și nu din cauza turiștilor: localnicii sunt cei bolnavi.

În Vama Veche și 2 Mai au fost închise toate terasele, restaurantele și barurile: tot ce servește mâncare și băuturi. Deși în tot sezonul estival s-a evitat creșterea gradului de infectare cu noul coronavirus, odată cu venirea toamnei, cifrele raportate au depasit pragul incidentei de 1,5 la mia de locuitori.

Cristina Schipor, director DSP Constanța: „Sunt localiăți cu populație puțină, și la 6-7 persoane infectate le crește imediat... depășește procentul.”

Constanța, ca oras, nu stă mai bine. Epidemiologii trag semnale de alarmă că municipiul se-apropie de momentul pragului fatidic, când va fi tras oblonul pe tot ce înseamnă activități sociale la malul mării.

George Niculescu, prefect Constanța: „A fost o perioadă complicate, mă bucur că am trecut cu bine de ea. În ceea ce privește sfârșitul sezonul estival, acesta a coincis cu deschiderea anului școlar. Suntem puși în situația de a modifica săptămânal scenariile pentru unitățile de învățământ din județul Constanța.”

Direcția de Sănătate Publică a cerut spitalelor din Constanța, Medgidia și Mangalia să suplimenteze paturile din saloane, în eventualitatea unei explozii de îmbolnăviri.

 Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL