Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Reprezentanții OPEC au căzut de acord asupra reducerii producției cu 10 milioane de barili pe zi. Se așteaptă decizia Mexicului

Friday, 10 April 2020, 10:39 Sursă: Dana Bărăgan

Reducerea capacității de producție planificată de către OPEC + se ridică astfel la 10 milioane de barili pe zi (bpd), ceea ce reprezintă 10% din producția globală, miniștrii mizând pe o reducere de încă 5 milioane bpd care ar trebui să vină din partea altor țări pentru a ajuta la rezolvarea celei mai profunde crize petroliere din ultimele decenii.

„Sper (Mexicul - n.r.) să vadă beneficiul acestui acord nu numai pentru Mexic, ci pentru întreaga lume. Întregul acord se bazează pe acordul Mexicului”, a declarat prințul Abdulaziz bin Salman, prin telefon, pentru Reuters.

Întrebat ce poziție este de așteptat din partea altor țări, precum Statele Unite, Canada sau Brazilia - care s-au alăturat pactului de tăiere OPEC +, prințul Abdulaziz a declarat: „O vor face în felul lor, folosind propriile lor abordări, și nu este de datoria noastră să le dictăm celorlalți ceea ce ar putea face", menționând că fiecare va lua o decizie "în funcție de circumstanțele lor naționale".

El a adăugat că se așteaptă ca alți producători să se alăture efortului global de reducere a ofertei pentru stabilizarea piețelor petroliere.

În prezent, cererea globală de combustibil a scăzut cu aproximativ 30 de milioane de procente, ceea ce reprezintă 30% din aprovizionările globale, deoarece măsurile de combatere a virusului au ținut avioanele la sol, au redus utilizarea vehiculului și a activității economice, per ansamblu.

Tot ast[zi, Arabia Saudită va găzdui, începând cu ora 12.00 GMT, o videoconferinţă a miniştrilor Energiei din G20, grupul principalelor economii ale lumii, care vor examina la rândul lor posibilitatea uni acţiuni concertate.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL