Coronavirus - România: 34226 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Relația ciudată pe care specialiștii au descoperit-o între om și animalul de companie

Friday, 23 August 2019, 10:04 Sursă: REALITATEA.NET

Pisicile au reușit să-și obțină această etichită din cauza faptului că sunt mai indiferente față de oameni, decât câinii, dar știința îți arată că și pisicile sunt foarte receptive la gesturile emoţionale ale oamenilor.

În acest sens, cercetătorii Moriah Galvan şi Jennifer Vonk de la Universitatea din Rochester Oakland, Michigan au realizat un studiu în cadrul căruia au analizat comportamentul pe care îl au 12 pisici față de stăpânii lor. Astfel, au descoperit că animalele s-au comportat diferit atunci când proprietarul lor zâmbea faţă de atunci când acestea era încruntat.

„Atunci când proprietarul zâmbea, pisica a fost mult mai predispusă la avea şi ea un comportament pozitiv: începe să toarcă, se freacă sau se aşează pe genunchii proprietarului lor. De asemenea, pisica părea să vrea să petreacă mai mult timp aproape de stăpân atunci când acesta a fost zâmbitor decât atunci când proprietarul se încrunta", spune Moriah Galvan, unul dintre cercetători.

De asemenea, studiul a mai confirmat și ideea că pisicile se comportă diferit atunci când se află în prezența străinilor. Din acest motiv o pisică pe care o vezi pe stradă și vrei să o mângâi se va teme de tine și va fugi. Mai mult, nu contează dacă le zâmbești sau dacă ești încruntat, acestea tot nu vor veni la tine, deoarece ești un străin pentru ele.

„Este foarte probabil ca pisicile să fi învăţat să asocieze zâmbetele proprietarilor cu anumite recompense. Oamenii sunt mult mai predispuşi să răsfeţe o pisica atunci când aceştia sunt într-o stare de spirit bună. Indiferent de motiv, concluziile studiului sunt destul de relevante: pisicile pot învăţa de-a lungul timpului să citească expresiile faciale umane. Și, poate, în sinea lor sunt la fel de iubitoare precum câinii, doar că se manifestă ceva mai reținut", a mai declarat Moriah Galvan.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL