Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Reintrarea în izolare a unei zone din Catalonia, suspendată de justiția spaniolă

Monday, 13 July 2020, 12:36 Sursă: Realitatea.net

"Tribunalul din Lerida a decis să nu ratifice măsurile rezoluţiei din 12 iulie" luate de guvernul regional, "întrucât acestea contravin legii", a indicat pe contul său de Twitter Tribunalul superior de justiţie din Catalonia.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată de către autorităţile regionale.

În replică, liderul guvernului catalan, Quim Torra,  le-a cerut locuitorilor să rămână chiar dacă ordinul de a reimpune izolarea la domiciliu a fost suspendat de justiția spaniolă.

Torra a anunțat că urmează să aprobe un nou decret în acest sens în cursul zilei de astăzi, afirmând că nu poate accepta o asemenea decizie din partea instanței.

„Nu putem înțelege să existe obstacole birocratice când vine vorba de decizii luate pentru protejarea sănătății și siguranței cetățenilor”, a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă, președintele guvernului catalan, citat de Reuters.

„Este un lux să pierdem timpul cu rezoluții legale. Nu putem permite asta”, a mai afirmat acesta, precizând că guvernul său va încerca rezolvarea problemelor de legalitate privind ordinul de izolare și cerându-le oamenilor să rămână în case.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL