Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Regatul Unit suspendă raportarea zilnică a deceselor COVID, din cauza unor greșeli în gestionarea datelor

Saturday, 18 July 2020, 16:52 Sursă: Realitatea.net

Decizia a fost luată după ce mai mulţi oameni de ştiinţă au atras atenția că autoritatea sanitară din Anglia (PHE), cea care gestionează epidemiile, prezintă rezultate distorsionate faţă de celelalte regiuni din Regatul Unit, potrivit Reuters.

Comunicatul guvernului precizează că eroarea provine din faptul că persoanele testate pozitiv la coronavirus şi decedate ulterior sunt automat prinse în statistici,  fără o separare între data testării şi data decesului. "Au existat afirmaţii că lipsa unei separări ar putea distorsiona numărul zilnic de decese. De aceea, întrerupem publicarea numărului zilnic până la rezolvare".

Ministru britanic al sănătăţii a ordonat vineri revizuirea rapoartelor PHE privind epidemia de coronavirus, pentru că acestea ar fi inclus chiar și pacienţi vindecaţi de coronavirus, dar care au murit ulterior "chiar şi de infarct sau călcaţi de autobuz după trei luni".

Regatul Unit este ţara europeană cea mai afectată de epidemia de coronavirus, cu un bilanţ oficial de peste 45.000 de morţi. Guvernul britanic a susţinut însă că comparaţiile între state pot fi înşelătoare, deoarece modurile de înregistrare a deceselor sunt diferite, potrivit agerpres.ro.Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL