Referendumul lui Iohannis ridică suspiciuni la CCR. Dorneanu așteaptă lămuriri de la BEC

Thursday, 13 June 2019, 23:50 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Noua echipă de judecători de la CCR, a căror numire are rădăcini politice, joacă majoritar în tabăra pro-PSD. Referendumul pe justiție, "victoria președintelui" Iohannis din 26 mai, trebuie să treacă înainte de orice de testul CCR.

Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, a trimis joi la BEC o solicitare de informații despre referendumul pe teme de justiție.

În adresa trimisă de președintele CCR la BEC se cer informații despre listele de votanți la referendum, lămuriri legate de diferența apărută în procesele verbale între listele pentru referendum și listele electorale permanente și de diferența între numărului de votanți pentru o întrebare și numărul de votanți înregistrați la cealaltă întrebare.

Biroul Electoral Central analizează vineri solicitarea venită de la CCR.

Hotărârea Curţii Constituţionale stabileşte dacă a fost respectată procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia.

CCR a amânat pentru 27 iunie luarea unei decizii în privința validării referendumului, adică la distanță de o lună de la pronunțarea votului.

Surse din cadrul CCR au explicat că judecătorii au solicitat date suplimentare referitoare la scrutinul din 26 mai de la Autoritatea Electorală Permanentă și de la Biroul Electoral Central, după ce la Curte fusese trimisă o contestație a rezultatelor referendumului.

O a doua contestație, se arată într-un comunicat de presă al Curții, a fost depusă chiar miercuri dimineață de către o persoană fizică.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri