Reducerea CAS cu 2 puncte procentuale la angajator și cu 3 puncte la angajat, adoptată de Senat

Monday, 13 June 2016, 18:39, Sursă: REALITATEA.NET

Senatul a adoptat proiectul de lege care reduce cotele aferente contribuțiilor de asigurări sociale de stat cu 2 puncte procentuale pentru angajatori și cu 3 puncte procentuale pentru angajați.

Adaugă părerea ta

Măsura nu este definitivă, rol decizional având Camera Deputaților. Proiectul a fost inițiat de senatorii PSD și a fost aprobat, în pofida raportului negativ al Comisiei de buget și finanțe, cu 67 de voturi pentru, 23 împotrivă și o abținere. Întrucât parlamentarii vor intra peste două săptămâni în vacanța de vară (iulie și august), este aproape imposibil ca proiectul să primească votul deputaților mai devreme de luna septembrie, arată Profit.ro.

Potrivit proiectului, în funcție de condițiile de muncă, contribuțiile de asigurări sociale de stat datorate bugetului asigurărilor sociale de stat vor fi reduse astfel:

- pentru condiții normale de muncă, de la 10,5% la 7,5% pentru contribuția individuală și de la 15,8% la 13,8% pentru contribuția angajatoruiui;

- pentru condiții deosebite de muncă, de la 10,5% la 7,5% pentru contribuția individuală și de la 20,8% la 18,8 pentru contributia angajatorului;

- pentru condiții speciale de muncă și pentru alte condiții de muncă, de la 10,5% la 7,5% pentru contribuția individuală și de la 25,8% la 23,8%  pentru contribuția angajatorului.

Guvernul s-a opus aprobării acestui proiect, arătând că anul trecut a decis deja reducerea cu 5 puncte procentuale a contribuților de asigurări sociale la angajator.