Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rectificarea bugetară scindează coaliția. Proiectul întârzie să ajungă pe masa guvernului

Sunday, 04 August 2019, 20:35 Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul Finanţelor dădea asigurări la ultima şedinţă a cabinetului Dăncilă că rectificarea bugetară ajunge luni pe masa Guvernului. Proiectul însă nu a fost nici măcar lansat în dezbatere publică.

Nici instituţiile care ar fi trebuit să îl avizeze nu l-au primit. În plus, ALDE nu e de acord cu modul în care au fost împărţiţi banii, iar, potrivit unor surse, rectificarea este negativă. Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu susţine că miniştrii săi nu vor vota rectificare bugetară şi că rectificarea reflectă strict viziunea Partidului Social Democrat.

Termenul avansat de ministru nu va fi respectat nici de această dată. Potrivit unor surse, miniştrii nu au fost convocaţi în şedinţă. Mai mult, proiectul de rectificare nu a fost publicat nici până la această oră pe site-ul Ministerului de Finante. Nu a ajuns nici măcar pe masa instituţiilor care trebuie să emită avizele obligatorii.

Potrivit unor surse, Eugen Teodorovici este însă aşteptat să participe la şedinţa CES, programată la ora 13.00.

La rectificarea bugetară, serviciile de informaţii, cu excepţia STS, vor primi bani în plus. STS, care a fost aspru criticat în spațiul public pentru că nu a localizat-o cu precizie pe Alexandra Măceșanu când a sunat la 112, pierde 70 de milioane de lei. Această diminuare a bugetului nu este însă o sancțiune, ci a fost decisă chiar la propunerea Serviciului de Telecomunicații.

Atunci când instituțile nu epuizează sumele alocate pentru cheltuieli de funcționare și nici nu le investesc pentru a-și îmbunătăți activitatea, banii sunt redirecționați. Tăieri de fonduri vor fi și la Transporturi, Educație și Sănătate. Potrivit unor surse, rectificarea bugetară este negativă, iar deficitul ajunge la 1,94% din PIB.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL