Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Realitateadebucuresti.net - Ciprian Ciucu atrage atenția că lipsa politicilor de urbanism ”se decontează în sănătatea oamenilor”

Thursday, 16 July 2020, 14:57 Sursă: Realitatea.net

,,Persoanele cele mai predispuse la Covid-19 sunt cele cu boli cardio-respiratorii și cancere. Aceste boli sunt provocate de poluare, în special de poluarea aerului. Este clară legătura de cauzalitate  dintre poluare, sechelele cu care rămân oamenii și mortalitate. Este vina primarilor de sectoare și a primarului General. Tot ce nu se face în politica de urbanism, mobilitate, termoficare, gropi de gunoi se decontează mai târziu în bugetul Sănătății și în viața oamenilor, în termeni de mortalitate și de costuri reale”, a atras atenția Ciucu.

Liderul PNL Sector 6 a vorbit și despre principalele surse ale poluării din capitală.

,,Poluarea aerului este motivul pentru care am decis să intru în politică. Sursele, retrase din rapoarte și din discuții cu specialiști, sunt traficul, arderile, care apar mai ales iarna la locuințe și arderile ilegale, șantierele de construcții, gropile de gunoi, CET-urile, care nu sunt retehnologizate, și microparticulele de praf aduse de vânt, mai ales vara, pentru că au dispărut pădurile din jurul Bucurestiului”, a subliniat Ciucu.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL