Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Reacţia ministrului Justiţiei, după atacul preşedintelui Klaus Iohannis

Thursday, 02 November 2017, 15:28 Sursă: REALITATEA.NET

"Nu toată lumea cunoaște normele de tehnică legislativă! În exercitarea dreptului de inițiativa legislativă, parlamentarii își pot însuși un proiect de lege, mai înainte ca acesta să fi fost prezentat în Guvern", a declarat Tudorel Toader pentru stiripesurse.ro.

"Ministrul Justiţiei a reuşit prin rezultatele negative remarcabile să ne demonstreze că se poate ca procesul legislativ să fie şi mai netransparent, şi mai neclar decât până acum. Niciodată nu am avut o astfel de procedură viciată de legiferare", a spus preşedintele României.

Preşedintele Iohannis a mai spus că ministrul Justiţiei a venit cu un pachet de legi pentru care a primit toate avizele negative. "Acesta nu s-a lăsat şi a mers mai departe. S-a dus în Parlament fără drept de iniţiativă legislativă, îşi dă fizic toate proiectele din mână, iar parlamentarii din coaliţia de guvernare le prezintă ca şi când le-ar fi făcut ei. Aşa nu se legifereaz", a spus preşedintele Iohannis.

"Dacă ne uităm la conţinut, cu siguranţă, unele prevederi sunt bune, oportune şi necesare. Însă de la a corecta legislaţia, ceea ce ar fi fost un lucru bun până la urmă, la o ciopârţi este o cale lungă pe care nu ar trebui să o parcurgem", a mai spus şeful statului.

Iohannis: Voi face tot posibilul ca Justiţia să rămână independentă de politic

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL