Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Reacţia ministrului Apărării după ce o aeronavă rusească a fost detectată deasupra Mării Negre

Saturday, 20 October 2018, 14:57 Sursă: REALITATEA.NET

„A fost o misiune de poliţie aeriană efectuată de Forţele Aeriene române împreună cu forţele aeriene regale canadiene, care a fost declanşată pe de o parte de forţele de comandă aeriene romane, joia trecută, pe de altă parte de centrul NATO. O misiune normală efectuată de poliţia aeriană. A fost o aeronavă a Federaţiei Ruse în apropierea spaţiului NATO. Vreau să subliniez că aeronava rusă nu a intrat în spaţiul NATO sau în spaţiul românesc. A fost în apropierea deasupra Mării Negre şi atunci s-a declanşat o operaţiune a poliţiei aeriene, care s-a desfăşurat în parametri normali. Nu a fost în spaţiul nostru în niciun moment”, a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Precizările vin după ce departamentul canadian al Apărării a anunţat că avioanele de luptă ale forţelor canadiene, aflate în România, au interceptat o aeronavă rusească de luptă în spaţiul aerian al Mării Negre, în apropierea graniţelor NATO, relatează site-ul de ştiri The Star.

Două avioane canadiene de tip CF-18 au interceptat un avion rusesc de tip Suhoi Su-27 care zbura în apropierea României, unde Canada deţine cinci avioane de luptă şi 135 de membrii ai personalului militar.

Un comunicat al Departamentului Apărării au informat că forţele canadiene au urmărit avionul de luptă rusesc până ce acesta a părăsit regiunea.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL