Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Orban, după ce PSD a impus în comisii majorarea pensiilor cu 40%: Un raport imbecil, au aruncat țara în faliment

Wednesday, 16 September 2020, 18:04 Sursă: realitatea.net

"PSD a băgat România în faliment, în două ore. În comisiile de buget-finanţe, o majoritate PSD de 20 de oameni care sunt aflaţi în delir, după părerea mea, au generat cheltuieli de 6,3% din PIB prin amendamentele depuse la rectificarea bugetului şi, în acelaşi timp, la propunerea marelui finanţist Orlando, au adoptat un alt amendament prin care România nu se mai poate împrumuta, pentru că au redus de la 47% la 40% din PIB nivelul maxim al datoriei publice", a declarat Orban miercuri, la Piteşti.

Premierul a afirmat că, dacă amendamentele vor fi adoptate de Parlament, consecințele vor fi dezastruoase.

"Ăştia au băgat România în faliment astăzi. Dacă nu se trezeşte Parlamentul şi nu blochează acest raport de-a dreptul imbecil, care este împotriva României, România riscă să fie retrogradată de toate agenţiile de rating, România riscă să nu mai aibă capacitate să facă faţă plăţilor, România riscă să iasă de pe harta economiilor, societăţilor civilizate. Asta vrea PSD, să nu mai aibă Guvernul bani de salarii, de pensii, de investiţii, de ajutoare sociale (...), asta vrea PSD, să-i lase pe români săraci, fără bani şi România în afara lumii civilizate. Un astfel de partid nu mai merită votat de niciun român", a mai afirmat Orban.

Deputatul PNL Florin Roman a anunțat că PNL va ataca la CCR toate proiectele cu impact bugetar, fără sursă de finanțare, care pun în pericol stabilitatea economică a României. "PSD, numele tău este iresponsabilitate” a transmis Roman.

”Într-o singură ședința, cea reunită a comisiilor de buget-finanțe, din Camera Deputaților și Senat, un PSD ilegitim, dar încă numeros, a angajat cheltuieli în valoare de circa 65 miliarde de lei, adică aproximativ 6,5% din PIB-ul național.

Adoptarea raportului, precum și a altor proiecte cu impact bugetar uriaș (pensii, salarii profesori, alocatii, ISR, Start Up, catedrala și facilitați învățământ) înseamnă pe o perioadă de 4 luni din anul 2020 și pentru 2021, un total de circa 65 miliarde de lei.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL