Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Reacţia lui Cristian Tudor Popescu după ce Iohannis l-a desemnat premier pe Sorin Cîmpeanu

Thursday, 05 November 2015, 13:22 Sursă: REALITATEA.NET

"Pericole! Morișca, Scindarea, Falșii Profeți

Președintele Iohannis l-a numit ca premier interimar pe ministrul Educației. Este o soluție mult mai bună decât cea avansată de fostul premier V.Ponta: ministrul Apărării.

Un ministru reprezentând o instituție de forță, ba chiar cea mai puternică, Armata, ca premier, fie și interimar, era un semnal de tensiune în raport cu manifestările de stradă ale cetățenilor, ca și cum s-ar aștepta convulsii sociale și violențe. Varianta hard, Armata, a fost înlocuită cu una soft – Educația. În plus, Sorin Câmpeanu este sprijinit de PC, dar nu este membru de partid, are o afiliere politică mai redusă.

Însă propunerea președintelui ca o delegație a străzii, a societății civile, să vină la Cotroceni pentru discuții nu mi se pare în regulă. Mișcarea populară este forțată astfel, într-un timp foarte scurt, să-și desemneze purtători de cuvânt, lideri, să se reducă de la 50-70.000 de oameni la 5-7-10 reprezentanți.

Adică să-și desfăsoare alegeri în câteva zile. E greu, dacă nu imposibil, ca asta să genereze un rezultat corect și eficient; mai degrabă poate să ducă la apariția unor falși profeți și la scindarea mișcării de masă.

Nici soluția alegerilor anticipate nu mi se pare corectă, dintr-un motiv asemănător. Ce rezultat pot să dea acum anticipatele? Morișca.

Aceeași morișcă, învârtitoare de 25 de ani, pleacă unii, vin alții.

Nu cred că zecile astea de mii de oameni au ieșit în stradă ca să lupte pentru venirea la putere a PNL în locul PSD, Alina Gorghiu în locul lui Dragnea.

De aceea, soluția unui guvern de tehnocrați sau, la limită, guvern de uniune națională mi se pare mult mai indicată.

În anul rămas până la alegerile parlamentare, cred că e destul timp ca mișcarea populară spontană să se închege, nu neapărat sub formă de partid, și să-și definească obiectivele, un program, niște lideri și să producă un număr de candidați care să concureze cu „profesioniștii” politici ai parlamentarelor.

În cadrul electoral legal, singurul la care trebuie să se ajungă în cele din urmă.
Iar până atunci, Mișcarea să reacționezepe loc, prin manifestări spontane, ca un cenzor popular al Puterii", a postat CTP pe Facebook.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL