Coronavirus - România: 69374 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dodon, "turnat" de fostul colaborator Usatîi, urmărit pentru că ar fi ordonat un asasinat

Sunday, 09 June 2019, 12:43 Sursă: REALITATEA.NET

Fostul partener politic al preşedintelui moldovean, Renato Usatîi, îl acuză pe Dodon că deţine conturi cu zeci de milioane de dolari în ele în Elveţia, apartamente de lux la Moscova şi hectare întregi de pământ în Crimeea. Averea nu ar fi avut cum să fie dobândită dintr-un salariu de bugetar, acuză Usatîi, care este urmărit de justiţia din Republica Moldova. El a fugit din ţară în urmă cu trei ani după ce a fost acuzat că a comandat asasinarea unui bancher. Potrivit lui Usatîi, o parte din averea imobiliară a lui Dodon ar fi în Federația Rusă, inclusiv în Peninsula Crimeea, în timp ce grosul banilor s-ar afla în băncile din Elveția, a declarat Usatîi, într-o emisiune a postului TV8. scrie deschide.md.

„De unde putea Dodon să câștige milioane de dolari? Acum deja e vorba de zeci de milioane de dolari. De unde? (...) De toate aceste tranzacții se ocupa Vadim Ciubara, unul dintre cei mai apropiați oameni ai săi. Pe Ciubara, dacă nu greșesc, este scris și postul Accent TV. El este omul care înscrie pe numele său pământurile și bunurile deținute de Dodon în Rusia”, a afirmat Usatîi.

Acesta a mai adăugat că Dodon, alături de preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Zinaida Greceanîi, ar avea și apartamente de lux în sud-vestul Moscovei.

„Primele apartamente au fost cumpărate în Moscova după alegerile parlamentare din 2014. Acesta a luat niște bani destinați campaniei și a cumpărat pentru el, Greceanîi, Ciubara și nu mai țin minte pentru cine patru apartamente într-o casă de elită din Moscova”.

Usatîi l-a aver avertizează pe Igor Dodon că știe pe numele cui sunt deschise conturile sale din Elveția.

Renato Usatîi este el însuşi un personaj controversat. Potrivit presei din Republica Moldova, numele său a fost legat de mai multe crime și scandaluri, dar și de atacul asupra băncii moldovenești „Universalbank”.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL