Războiul din ALDE, mutat în tribunal. Puterea lui Tăriceanu ar putea fi "suspendată" de instanţă

Thursday, 13 April 2017, 08:42 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Războiul din ALDE își consumă un moment care devine crucial în jocul dintre Daniel Constantin și Călin Popescu Tăriceanu. Constantin a dat în judecată ALDE pentru decizia Delegației Permanente de a convoca Congresul extraordinar, dar la solicitarea avocaților lui Tăriceanu, instanța a mutat primul termen în dosar pentru data de 20 aprilie.

În același timp, Daniel Constantin a solicitat instanței emiterea unei ordonanțe președențiale prin care să se suspende deciziile Delegației Permanente ALDE, până la o decizie definitivă a instanței de fond. Această solicitare a lui Daniel Constantin se va judeca astăzi de către instanță.

Un prim termen a avut loc miercuri, dar avocații lui Tăriceanu au cerut o amânare pe motiv că nu au apucat să studieze dosarul.

Dacă Daniel Constantin are câștig de cauză pe ordonanța președențială, cei de la ALDE vor fi nevoiți să amâne lucrările Congresului extraordinar până în momentul în care există o decizie definitivă a instanței de fond, adică până se decide dacă Delegația Permanentă a convocat corect sau nu Congresul.

Un semnal interesant în acest caz îl constituie atitudinea avocaților lui Tăriceanu, care atât la instanța de fond, cât și în cazul ordonaței președințiale au cerut o amânare, pe motiv că nu au apucat să studieze actele, scrie Stiripesurse.ro.

În cazul în care Daniel Constantin nu va primi ordonanța președințială care va avea drept efect amânarea Congresului ALDE, atunci acesta se poate aștepta inclusiv la excluderea din partid, dacă acest lucru va fi cerut în cadrul Congresului și există semnale importante că acest lucru se va întâmpla.

Așadar, Daniel Constantin este all in și joacă totul pe cartea instanței. Călin Popescu Tăriceanu este forțat să aștepte deciziile judecătorilor, iar dacă acestea îi vor fi favorabile atunci va muta politic.

 

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ