Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Război între magistrați. Augustin Lazăr, replică dură pentru șeful Secției speciale

Thursday, 28 February 2019, 21:45 Sursă: REALITATEA.NET

"Procurorul general al PÎCCJ respinge acuzațiile nefondate ale domnului Gheorghe Stan, procuror șef al S.I.I.J., conform cărora ar fi creat obstacole în asigurarea bazei logistice, în elaborarea organigramei sau în privința modului de interpretare a principiilor care guvernează activitatea Ministerului Public. În relația cu secția nou înființată a manifestat întotdeauna deschidere la dialog și sprijin pentru asigurarea tuturor condițiilor necesare funcționării, acestei secții asigurându-i-se, uneori prin eforturi deosebite și în detrimentul altor compartimente, condițiile necesare înființării și funcționării. Astfel au fost efectuate din timp demersurile pentru asigurarea cadrului legal și administrativ de funcționare a secției, respectiv pentru adoptarea statului de funcții și personal și a regulamentului", a transmis, joi seară, Lazăr, într-un comunicat.

"Menționăm că operaționalizarea S.I.I.J. nu a beneficiat de alocarea de resurse financiare și umane în mod suplimentar, susținerea necesităților acesteia realizându-se prin diminuarea corespunzătoare a resurselor celorlalte secții. Spre exemplu, pentru o schemă de 5 procurori au fost alocate 5 birouri din care anterior a fost mutat personalul aparținând altor compartimente. Funcționarea în prezent într-un sediu separat se datorează inclusiv demersurilor și alocării resurselor necesare de către procurorul general, S.I.I.J. nefiind ordonator de credite", se mai arată în comuniat.

Procurorul general al P.Î.C.C.J. solicită tuturor procurorilor "înalte standarde profesionale și respectarea legii, îndeplinirea atribuțiilor cu responsabilitate, independență și imparțialitate". Standardele de independență și profesionalism sunt aceleași pentru toți procurorii Ministerului Public, conform statutului constituțional și cadrului legal, dar așteptările de a corespunde acestora sunt cu atât mai mari în cazul unei structuri specializate să ancheteze magistrați, mai menționează sursa citată.

Secția pentru investigarea magistraților cere oficial dosarul TelDrum și îl atacă pe Augustin Lazăr


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL