Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Răul de mașină, explicat de specialiști: de ce trec oamenii, indiferent de vârstă, prin așa ceva

Thursday, 01 August 2019, 23:10 Sursă: REALITATEA.NET

Răul de mașină poate fi un indicator al faptului că mintea ta lucrează așa cum ar trebui. Mai exact, creierul tău are impresia că este otrăvit, motiv pentru care îți induce starea de rău pentru a-ți proteja organismul de efectele unei substanțe otrăvitoare.

Cercetătorii susțin că atunci când te afli în mașină, creierul tău primește semnale mixte cu privire la mediul în care te afli, similare cu cele pe care le primește atunci când corpul tău este otrăvit. Iar vărsăturile reprezintă cel mai simplu mod în care poți elimina neurotoxinele sau substanțele otrăvitoare din organism.

De unde apare răul de mașină

Experții sunt de părere că răul de mașină (sau orice alt tip de rău generat de mișcare) se datorează faptului că oamenii au început acum foarte puțin timp să călătorească prin intermediul acestor mijloace de transport (precum mașini, autobuze, bărci), iar creierele noastre nu s-au adaptat complet.

„Deși călătorești prin intermediul acestor mijloace de transport, simțurile îi spun creierului tău că ești staționar. Aceasta este o problemă pentru că, în același timp, creierul tău știe că te miști înainte cu o anumită viteză, pe baza datelor pe care le primește de la senzorii de echilibru (tuburilor de fluid care se află în urechea ta internă). Aceste date contradictorii transmit semnale mixte creierului tău", potrivit specialiștilor.

Însă, pentru specialiști încă rămâne un mister faptul că milioane de oameni care sunt afectați de răul de mașină reușesc, în mod surprinzător, să se vindece pe parcursul vieții.

Iată o listă cu câteva sfaturi care te vor ajuta să eviți răul de mașină:

Ai grijă ce alimente consumi înainte de a pleca într-o călătorie;

Asigură o ventilație corespunzătoare în interiorul mașinii;

Evită să mănânci în timpul călătoriei;

Fii atent la drum, adică încearcă să privești pe fereastră în loc să stai cu privirea în telefon.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL