Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

RATB pregăteşte controale în mijloacele de transport în comun împreună cu poliţiştii

Wednesday, 17 February 2016, 15:04 Sursă: REALITATEA.NET

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a anunţat, vineri, o serie de măsuri pe care vrea să le ia în perioada următoare, între care reinstruirea controlorilor, îmbunătăţirea procedurii de control, întărirea colaborării cu Poliţia Locală şi cu Jandarmeria, precum şi crearea unui program de transport în funcţie de necesarul de călători de pe fiecare linie, în diferitele zone ale Capitalei.

Conform sursei citate, scopul este reducerea fraudei şi orientarea călătorilor către achiziţionarea de titluri de călătorie şi acela de a asigura un climat de siguranţă şi încredere în rândul călătorilor plătitori, dar şi în rândul angajaþilor RATB (conducători auto şi controlori).

"Totodată, se urmăreşte protejarea proprietăţii publice şi private şi crearea condiţiilor reale pentru creşterea nivelului de coeziune a populaþiei Capitalei. Această măsură face parte dintr-un pachet mai amplu prin care RATB urmăreşte asigurarea unor servicii de transport civilizate, creşterea numărului călătorilor fideli, descurajarea celor frauduloşi şi îmbunătăţirea ritmicităţii mijloacelor de transport în comun", informează RATB.

Trei controlori l-au agresat fizic pe un călător RATB care a fost prins fără să taxeze călătoria pe linia autobuzului 105. Din imagini se observă cum tânărul a fost împins și tras de pantaloni de către controlori. Mai mult decât atât, atunci când călătorul și-a prins piciorul în ușă și urla de durere, controlorul l-a apostrofat "Băi, lasă-mă cu teatrul ăsta!".

RATB lucrează la un proiect de colaborare cu Jandarmeria București, prin care controlorii să fie însoțiți de oamenii legii atunci când efectuează verificări pe liniile în care au fost înregistrați mai mulți călători fără bilet - de exemplu, liniile 21, 32, 139 sau 41.

Sursa: b365.ro.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL