Rareș Bogdan, scenariu devastator în cazul în care Iohannis ar fi refuzat revocarea lui Kovesi

Wednesday, 11 July 2018, 20:30 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Discuția a început de la faptul că șeful statului nu a ieșit personal, luni, să anunțe semnarea decretului, ci a trimis-o pe purtătoarea de cuvânt, Mădălina Dobrovolschi, chemată direct din concediul de maternitate.

Rareș Bogdan a apreciat că Iohannis nu a dorit să-și asocieze imaginea cu o acțiune care i-ar fi tulburat „nucleul dur de susținători”. În același context, realizatorul emisiunii "Jocuri de putere", de la Realitatea TV, a vorbit despre consecințele nefaste pe plan internațional ale scenariului în care Klaus Iohannis ar fi insistat să o păstreze în funcție pe Laura Kovesi.

„Cred că domnul președinte nu a dorit să își asocieze imaginea cu o acțiune despre care știa că o să creeze probleme în nucleul dur de susținători ai domniei sale, dintre care o bună parte sunt aceiași cu susținătorii doamnei Kovesi. Și cred că gestul demiterii doamnei Kovesi nu a fost unul foarte comod pentru domnia sa; din contră. Practic, a arătat că e suficient de tulburat și de trist să facă acest gest. Dar inacțiunea ar fi dus la suspendarea domniei sale și mai ales la capturarea completă a statului de către PSD. Dacă președintele Iohannis nu ar fi respectat decizia CCR (o decizie absurdă, ticăloasă și politizată la maxim), cei de la PSD nu ar fi ezitat nicio clipă să-l suspende, iar în cele două luni de zile de interimat al domnului Tăriceanu, Manda sau chiar Dragnea (în cazul în care domnul Tăriceanu ar fi cedat funcția), statul era pur și simplu călcat în picioare: am fi asistat la demiterea imediată a procurorului-șef de la DNA, a procurorului general, la demiterea șefilor de servicii secrete și la acțiuni în forță care să arate că PSD este partidul care controlează complet România. Sper ca în următoarele zile președintele Klaus Iohannis să demonstreze clar că domnia sa este un apărător total al României democratice și un luptător desăvârșit împotriva PSD. Președintele n-a făcut și nu va face niciun pact cu PSD. Domnul Iohannis trebuie să demonstreze public – în special taberei radicale din zona dreptei – că luptă cu PSDragnea și acțiunile lor de acaparare a statului, astfel încât România să nu fie abandonată în brațele haine ale clicii lui Liviu Dragnea. Și sunt convins că o va face”, a declarat Rareş Bogdan.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ