Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Răniţii în drum spre Viena, blocaţi de filtrele de pe aeroport

Saturday, 07 November 2015, 17:44 Sursă: REALITATEA.NET

Răniţii sunt în stare foarte gravă. Cu toate acestea, îmbarcarea lor în avioane a fost întârziată de verificările făcute pe aeroport.

Toţi membrii echipei medicale care i-a însoţit au fost nevoiţi să treaca prin filtrul de pe aeroport, ca orice alt pasager, informeaza Realitatea TV. Oamenii au scos toate obiectele, au prezentat toate actele, procedura a durat destul de mult, date fiind condiţiile de maximă urgenţă.

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a anunțat, sâmbătă, la Guvern, că două avioane SMURD vor pleca spre Austria în cursul zilei de sâmbătă, transportând doi pacienți răniți în incendiul de la clubul Colectiv.

Doua misiuni umanitare de urgenta pleaca astazi catre Austria, pentru transferul a doi pacienti raniti in incendiul de la clubul "Colectiv", informeaza Ziare.com.

Cîmpeanu a mai precizat, sâmbătă, la Palatul Victoria, că avioanele militare care au plecat spre Belgia și Olanda în cursul nopții trecute se vor întoarce sâmbătă în România și vor fi disponibile pentru a transporta alți răniți. Potrivit acestuia, toate costurile vor fi suportate de către Guvern.

Cîmpeanu a mulțumit ambasadelor țărilor care și-au oferit sprijinul, adăugând că, în timpul conferinței de presă, a fost înștiințat că Ungaria și-a exprimat disponibilitatea de a prelua cinci pacienți.

Potrivit prim-ministrului interimar, există discuţii cu autorităţile din Finlanda şi Norvegia pentru a stabili câţi pacienţi vor prelua fiecare dintre aceste state. Duminică va sosi o echipă de medici francezi pentru a evalua situaţia, iar luni una din Germania. În acelaşi timp, în măsura în care sunt vor exista datele relevante, se va stabili şi câţi pacienţi vor fi transportaţi în Marea Britanie, potrivit Mediafax.

Totodată, Cîmpeanu a dat asigurări că Executivul român va suporta integral costurile spitalizării pacienţilor transferaţi în afara ţării, dar şi costurile pentru cazarea şi transportul câte unui aparţinător, indiferent de durata şederii. Banii vor fi transferaţi din fondul de rezervă al Guvernului, fie prin intermediul MAE, fie prin intermediul Ministerului Muncii.Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL