Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Raluca Turcan, despre intrarea creșelor în sistemul online: ”Ne confruntăm cu o situație extrem de gravă și apar elemente noi de la o zi la alta”

Monday, 19 October 2020, 21:52 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

”Au existat schimbări în decizia Comitetului pentru Situații de Urgență pentru că inițial apăruse informația că intră și creșele în sistemul online, după care s-a revenit. Așadar, dacă apare un număr mai mare de infectări, se închide creșa respectivă, dacă nu, va fi o activitate care e lăsată să funcționeze”, a spus Raluca Turcan.

”Trebuie schimbat modul în care te raportezi la locuitorii Bucureștiului, pentru că aceștia trebuie să redimensioneze activitatea, pentru că în contextul în care ai un copil în clasele I-IV trebuie să te asiguri că acel copil are cu cine să stea acasă, că poate fi supravegheat.

În momentul în care în București s-a depășit pragul de trei la mia de locuitori, reprezentantul Prefecturii ar fi trebuit să creeze o predictibilitate în legătură cu măsurile care vor fi luate.  Până la ședința Comitetului pentru Situații de Urgență oamenii trebuie să știe ce urmează să se întâmple.

Românii înțeleg că ne confruntăm cu o situație extrem de gravă, că apar elemente noi de la o zi la alta și sunt indici care se reactivează de la o zi la alta, însă atunci când vorbim despre niște activități care presupun un număr mare de oameni, trebuie să existe o mai bună comunicare și o empatie. Doar în școlile publice din București există 250.000 de copii, deci vorbim despre 250.000 de copii și familiile lor. Așadar, școala este un subiect serios și trebuie tratat cu maximă atenție și înțelegere”, a declarat Raluca Turcan, luni seara, la un post TV.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL