Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Raed Arafat, scenarii SUMBRE în privința pandemiei: ”Nu pot să zic dacă vom ajunge din nou la starea de URGENȚĂ”

Monday, 06 July 2020, 09:14 Sursă: Realitatea.NET

”La un moment este posibil să trebuiască să suplimentăm locurile la terapie intensivă. Semnalele de alarmă sunt. Insistăm la oameni să respecte regulile de protecție. Mască, dezinfecție, spălare pe mâini. Vedem o creștere foarte serioasă și avem niște indicatori pe care îi analizăm.

Durata de infectare a scăzut. Creșterea cazurilor active începe să pună presiune pe secțiile de terapie intensivă. Avem și alte probleme. Nu putem să detașăm medicii așa de ușor. Nu pot să zic dacă vom ajunge din nou la starea de urgență. Încercăm să nu ajungem în situația de a alege dintre doi pacienți pe cine să punem la ventilator”, a declarat Raed Arafat la un post TV.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, ieri, un nou bilanț în creștere al infecțiilor cu coronavirus: sunt 391 de cazuri noi si 19 decese.

Până pe 5 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.973 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.132 au fost externate, dintre care 20.026 de pacienți vindecați și 1.106 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL