Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Raed Arafat se așteaptă la noi creșteri ale infectărilor: ”Am asistat, din păcate, la campanii negaționiste sau la campanii individuale”

Wednesday, 08 July 2020, 13:35 Sursă: Realitatea.NET

„Ne așteptăm să crească tendința dacă lumea nu începe să respecte mai mult și să le respecte pe cele actuale. Riscul să crească e destul de accentuat.

Este și oboseala dusă de carantină. Nu putem da vina pe reaua voință a populației.

Pentru relaxare trebuia să existe măsuri compensatorii, în responsabilitatea individului: spălatul pe mâini, mască, să eviți anumite comportamente...

Am asistat, din păcate, la campanii negaționiste sau la campanii individuale. Aceste campanii au avut efect. Fiecare campanie a avut succes pe anumite categorii de oameni. Fie că e un cântăreț, fie că e altul care face bine o campanie foarte bine al concepției și al imaginii și o răspândește pentru a ajunge la tineri, ăștia toți sunt factori de transmitere.

Trebuie să păstrăm masca pe față, să păstrăm distanța și să avem grijă față de cel de lângă noi. Riscăm să apară focare inclusiv printre angajații unor magazine. E greu de spus la câte cazuri ar fi trebuită pusă problema revenirii la starea de urgență. Nu decid eu, ci mai mulți specialiști”, a declarat Raed Arafat, la un post TV.

Grupul de Comunicare strategică a anunțat, astăzi, un nou bilanț al infecțiilor cu coronavirus din România. La nivel național, sunt 555 de cazuri noi. Este cel mai mare număr de infectări din ultimele două luni. În ultimele 24 de ore, alte 19 persoane au decedat, ca urmare a infectării cu Covid-19.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL